ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ mini-tennis

Οι ακαδημίες mini-tennis αφορούν παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών. Στόχος, είναι η γνωριμία-διάδοση του τένις, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ITF “PLAY AND STAY”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επικεντρώνεται:

i. Στην αποτελεσματική προετοιμασία των παιδιών μέσα από πλούσιο διδακτικό υλικό, κατάλληλα προσαρμοσμένο και απλοποιημένο στο επίπεδο ανάπτυξης τους (όπως χαμηλής πίεσης μπάλας, ελαφριά ρακέτα μικρών διαστάσεων, χαμηλό δίχτυ και μικρό γήπεδο 11 m μήκος 5-6 m πλάτος).

ii. Στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων όπως ευλυγισία, ισορροπία και συντονισμό με τη βοήθεια ποικίλων ασκήσεων με παιγνιώδη μορφή.

iii. Στην ατομική και ομαδική βελτίωση μέσα από συστηματική αξιολόγηση της προόδου κάθε παιδιού. iv. Στη σωστή διαπαιδαγώγηση τους που επιτυγχάνεται μέσα από την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Υπεύθυνη προπονήτρια ΝΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τα τμήματα αυτά αφορούν παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, τα οποία έχοντας ολοκληρώσει το βασικό κύκλο προπόνησης που απαιτείται για την ηλικία τους, προερχόμενα όλα από τις πρότυπες ακαδημίες mini-tennis του συλλόγου μας, προετοιμάζονται και συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες της ομοσπονδίας. Σκοπός του εν λόγω τμήματος είναι, αφενός μεν η διατήρηση του παιχνιδιού, του παιδαγωγικού στοιχείου δια μέσου της προπόνησης και αφετέρου η προσαρμογή των παιδιών σε στοιχεία και στυλ προπόνησης πιο εξειδικευμένα, που αποσκοπούν στην απόκτηση και καλλιέργεια ερεθισμάτων τέτοιων ώστε να συνδράμουν στην ατομική τους βελτίωση που απαιτείται, προκειμένου να συνεχίσουν να αποτελούν αθλητές των προ αγωνιστικών και των αγωνιστικών τμημάτων.

Υπεύθυνος προπονητής ΤΡΙΓΚΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Εντάσσονται οι νέοι αθλητές με στόχο τον αγωνιστικό αθλητισμό. Οι προπονήσεις είναι εντατικές σε ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα ικανό να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις και τις ανάγκες παικτών και παικτριών υψηλού επιπέδου.

Υπεύθυνος προπονητής ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ & ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ

Οι ακαδημίες αφορούν παιδιά ηλικίας 7-16 χρονών. Διασκέδαση,φυσική κατάσταση, καλή παρέα, χόμπι και φυσικά τις γνώσεις και τις εμπειρίες για να σταθείτε επάξια στο άθλημα της αντισφαίρισης.

Υπεύθυνοι προπονητές ΚΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΓΙΑΚΟΥΒΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Προγράμματα για ενήλικες, αρχάριους ή προχωρημένους. Γι αυτούς που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τεχνικές και τακτικές τόσο του μονού όσο και του διπλού παιχνιδιού.

Υπεύθυνοι προπονητές ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ – ΚΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ